FIT IZZIV : ZDRAVI RECEPTI

18:03

Zame največji izziv nasploh je hrana. Nekako se mi je zdelo, da ne bom preživela brez "standarnih" obrokov med odmori na faksu in čez vikend. Še sedaj mi je včasih grozno gledati kako nekdo zraven mene je pico. Ali pa rogljičke vsak dan.
Ni problem v pici, niti v rogljičkih, a ne vsak dan.

Poleg tega me je Staša (Stašina fit kuhinja) naučila tega, da se za vsako še tako sladko stvar da dobiti precej dobro alternativo. In Staša to še kako dobro ve in ZNA. 
Ona je zame...TOP! Vsak dan, večkrat na dan celo visim na njeni Facebook strani in spremljam recepte- največkrat so to sladice. Sladice, ki so dejansko okusne in ob katerih nimaš občutka odrekanja.
Izgledajo božansko in prav nič manj božanski ni njihov okus. Staša je k nam pripeljala tudi SVETI SUKRIN.
Recepti na njeni strani so po načelu LCHF- low carb, high fat.
Bi si mislili, da to dejansko deluje?
ŠE KAKO!
Boljših rezultatov nisem dosegla še nikoli, kar je najboljše- nimam občutka lakote in jem lahko nekaj res odličnih živil.

Na mojem jedilniku se veliko krat znajdejo jajca, smetana, mascarpone, kakav, kokosova moka, kokosovo maslo, maslo, piščančje meso, zelenjava, jagodičevje, oreščki in še kaj. Iz tega lahko ustvarim res odlične obroke.
Če kdo ne verjame naj pokuka na Stašino stran (hvala sveta Staša, da obstajaš- drugače bi še danes jokala in se križala kako lahko nekdo je ocvirke in smetano, to je vendar grozno.)

Sicer sem čisto zašla iz teme o kateri sem želela pisati, če se vrnem nazaj- danes vam predstavim nekaj strani iz katerih črpam inspiracijo za recepte in na katerih kar redno visim.
Ponavadi recepte prilagodim na sestavine, ki jih imam doma, gledam pa tudi, da zaužijem čimveč sezonske in lokalne hrane.

Stašina FIT KUHINJA, najdeš jo na Facebook strani in po novem tudi na spletni strani (naslov na fotografiji)
O Staši sem povedala že veliko, predlagam skok na stran in ogled njenih receptov. Ne bo vam žal. Skupaj z možem Gašperjem se držita prehrane po načelu LCHF in večinoma najdete na njeni strani recepte v tej smeri. 


Healthy with Anja, najdeš jo na Facebook strani in na tej povezavi- KLIK.
Njene sladice izgledajo tako zelo mamljive, pisane in lahko rečem, da se loti res vsega.


Fit, happy and healthy, najdeš jo na Facebook strani- KLIK.
Gre za še eno fit punco, ki ima ubijalske recepte, čudovite fotografije in lepo opiše postopek izdelave.
Pa odsvetujem ogled strani v času, ko ste res zelo lačni (včasih na faksu skočim na njen Instagram profil).


HealthyWorld najdete na Facebook strani- KLIK. Večinoma se na strani najdejo zdrave sladice po načelu LCHF. Brez dodane moke in sladkorja, s Sukrinom. Še ena ki me redno muči z zdravimi sladicami.


V formi z Alenko Košir najdete na Facebook strani- KLIK. Prelepa žena Jureta Koširja ja na strani združila VIIT vadbe in zdrave recepte, najdete pa tudi nekaj objav o družinici. Njeni recepti so večinoma res "v izi" in okusni, najdete pa vse- od sladic do mesnih jedi.


Kaj pa ve, koga najraje spremljate?


You Might Also Like

6 komentarji

  1. Najraje spremljam Minimalist Baker :)
    http://minimalistbaker.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. OMG, če nisi ti nam sedaj ponudila najboljše možne zdrave alternative,potem pa tut ne vem.Hvala za tale post. Večini tudi sama sledim in vsi so superrrr:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jih imam še veliko na zalogi in morda komu delam celo krivico, se bom še drugi del spravila delat pa bo najboljše.

      Izbriši
  3. Super objava :D Že klikam! Jaz po navadi skočim kar na Pinterest in tam poiščem nekaj kar želim speči, pa kakšno bolj zdravo varianto. Tako, da vedno s čim novim eksperimentiram. Zdaj pa bom spremljala še nekaj tvojih predlogov ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz se na pinterestu v poplavi izgubim, je pa res da slike požiram z očmi.

      Izbriši

Pozdravljeni, lepo vabljeni h komentiranju, dodajanju predlogov, pohvali, kritiki.
Vsak komentar je dobrodošel.

Kristina

Popular Posts

Flickr Images